Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johanna Grip lyfte hembygden och vann IT-tävling

/

Johanna Grip, 17 år, får ta emot ett pris för att hon har lyft hembygden med en hemsida på nätet. Bakom IT-tävlingen, som är öppen för ungdomar, står Heimbygda och Persson Invest. Förutom äran får Johanna en prischeck på 10 000 kronor.

Annons

För andra året i rad arrangeras tävlingen för unga mellan 13 och 20 år. Syftet är att lyfta hembygden och synliggöra vad hembygd är och innebär från ett yngre perspektiv.

– Jag fick ett tips om tävlingen från vår hembygdsföreningsordförande, Sven-Gunnar Olsson, och jag deltog med samma bidrag även förra året. Nu har jag utvecklat hemsidan och den här gången lyckades jag vinna, säger en glad Johanna Grip som kommer att få ta emot vinstsumman 12 mars när Heimbygda har sitt årsmöte i Östersund.

– Det är jätteroligt att jag har fått så positiv respons på Mitthogdal. Planen är att använda en del av vinstpengarna till att utveckla och förbättra hemsidan, kanske köpa loss en egen domän så jag slipper den reklam som finns på gratissidor.

Motiveringen från juryn löd så här: Med en stark känsla av hembygd och fokus på en relevant målgrupp har Johanna skapat en snygg och lättöverskådlig webbplats som kan fylla vår tids behov av att vara på plats och ändå inte. Produktionen kommunicerar med besökaren i text, bild och film, den erbjuder interaktiva möjligheter och har en egen webbshop. Den höga ambitionen att knyta ihop den lokala bygden och samtidigt bjuda in den yttre besökaren samt det uttalade målet att utveckla idén vidare gör Johanna Grips hemsida Mitt Hogdal till en värdig vinnare av Heimbygdas IT-tävling 2016.

Johanna Grip säger att hon tänker försöka hålla i gång sidan även efter tävlingen. Största problemet är tidsbrist då hon har fullt upp med skolarbete och träningar i sin satsning på att bli skidskytt.

– Att sköta sidan och fixa med designen hinner jag med. Det som tar tid är skriva och fota men det hoppas jag på att få lite hjälp med från andra som är intresserade, säger Johanna Grip.

Läs även om Heimbygdas pris till Hede hembygdsförening för bästa hembygdsbok.

Annons