Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starkt Hogdal slog Strand på hemmaplan

/

Ytterhogdal hade spelövertaget i stort sett hela matchen. Ett starkt försvar hos bortalaget Strand motade flera anfall men slutresultatet 2-0 var rättvist.

Annons

– Grabbarna gör en fantastisk insats. Strand är ett starkt lag, de har några riktigt bra spelare, så det var ett tufft test idag. Vi gjorde det riktigt bra, säger tränaren Brian Wake.

Ytterhogdal inledde starkt och pressade tillbaka Strand som knappt fick röra bollen i början av matchen. Hemmalaget vårdade bollen, tog det lugnt och utnyttjade kanterna för att få in bollen mot Strands målvakt.

Så många fina målchanser blev det inte, mycket tack vare Strand som ställde upp ett starkt försvar och höll emot bra med hela laget. Men 1-0 till Yik i den 14 minuten kändes ändå rättvist. Lewis Moynes fick den tid han behövde och satte ett distanskott från strax utanför straffområdet bakom Strands duktiga målvakt Andreas Dahlström.

Efter målet vaknade Strand till och matchen blev mer böljande. Bortalaget fick upp tempot och hade några längre anfall där de höll kvar bollen på Ytterhogdals planhalva. Men hemmalaget tog tillbaka initiativet och i slutet av första tryckte utmärkte mittfältaren Curtis Edwards in ett skott från straffområdeslinjen.

Det blev också matchens sista mål. Strand försökte flytta upp i andra halvlek men Hogdal var det bättre laget och dominerade matchen totalt sett. Hemmalaget hade säkert en 65-70 procent av bollinnehavet.

– Vi är i bra form för tillfället men vi är medvetna om att vi måste fortsätta att kämpa. Vi möter många bra lag, Nu handlar det om att förbereda sig inför tisdagens distriktsfinal mot Ope, säger Brian Wake.

Annons