Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Startar upp restaurangen i Folkets hus

För en månad sedan öppnade Lotta Myhr upp restaurangen i Folkets hus i Ytterhogdal. Starten har gått över förväntan och hon ser fram emot fortsättningen.

Annons

Lotta Myhr har öppnat restaurang i Folkets hus i Ytterhogdal.

Folkets hus i Ytterhogdal är begåvat med ett fantastiskt läge. Utanför finns stora parkeringar och en fin rastplats och en populär badplats. Trots det har kontinuiteten i restaurangdelen varit upp och ner.

Nu gör Lotta Myhr ett försök genom att starta eget. I första hand kommer hon att servera lunchbuffé alla dagar men hon har även öppet kvällstid några dagar i veckan, framförallt fredag och lördag.

– I första hand vill jag nå ut till ortsbefolkningen. Att ha öppet helgkvällar är efterlängtat. Första fredagen jag hade after work kom det 70 personer, berättar Lotta Myhr som ser alla passerande turister som en bonus.

– Jag hoppas att vi kan ha musik, pubkvällar och andra evenemang här. Något som är trivsamt för alla i byn.

Läget mitt i Ytterhogdal är konkurrensutsatt. Mitt emot har hon korvkiosken och några hundra meter åt varje sida finns pizzerian och Knoppergården där det också serveras luncher.

– Jag vill nog hellre se att vi kompletterar varandra än konkurrerar. Jag har inga problem att hänvisa tänkbara kunder som kommer in till de andra restaurangerna om inte buffén passar alla i sällskapet.

Lottas familj är en riktig företagarfamilj och hon tvekade inte så länge när läget gavs att ta över lokalerna i Folkets hus.

– Jag har ju jobbat med samma sak både i Krokströmmen och på Knoppergården så varför inte göra något på egen hand. Att vara företagare fungerar ju för gubben kör eget sedan väldigt många år och sonen driver macken i byn, berättar Lotta Myhr.

Lotta Myhr är övertygad om att det ska gå att hålla igång restaurangen på Folkets hus i Ytterhogdal.

Annons